У початок

У Києві знову вибухнув туристичний балончик, постраждала людина (фото)

На Райдужному масиві Києва вибухнув газовий балончик, постраждала 17-річна киянка. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у м.Києві на своїй сторінці у мережі Facebook.

Учора, 27 грудня, увечері у багатоповерхівці в Дніпровському районі столиці стався вибух газового балончика, через що постраждала 17-річна дівчина, зазначено у повідомленні.

«27 грудня, о 18:21 в оперативно-координаційний центр Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про вибух на вул. Райдужній, 57, що у Дніпровському районі столиці», – повідомляють рятувальники.  

Як потім з’ясувалося, на кухні однієї з квартир на 3-му поверсі 16-типоверхового житлового будинку стався вибух газового балончика без наступного горіння.

Унаслідок вибуху постраждала 17-річна дівчина. З попереднім діагнозом «гостра реакція на стрес» і забиттям кисті руки її передали медикам. Від госпіталізації дівчина відмовилась.

Вибухом також було пошкоджено віконні рами квартири, меблі й побутову техніку на кухні.

Обставини даної події встановлюватимуть правоохоронні органи.

Еnkorr повідомляв, що 11 грудня вибухнув балон у столичній багатоповерхівці на Оболоні, 9 грудня вибухнув балон у Голосіївському районі столиці, п’ятеро людей постраждало, постраждалих було госпіталізовано.

Ми також повідомляли, що вибух газового балона стався 12 грудня у квартирі на 19-му поверсі 25-типоверхового житлового будинку у селі Лісках Одеського району.

Розуміючи, що у ситуації, в якій нині опинились усі українці через намір росіян залишити громадян України без світла, тепла й води, балони часто єдина змога приготувати їсти, рятувальники закликають купувати лише сертифіковані пальники у ліцензованих точках продажу, завжди перевіряти цілісність балончика й неухильно дотримуватись інструкції виробника.

Як раніше писав enkorrпротягом листопада у Києві сталося 12 вибухів газових балонів. Зокрема у Дарницькому й Деснянському районах було зафіксовано по 3 випадки, у Голосіївському – 2, в Дніпровському, Оболонському, Подільському і Святошинському районах — по одному випадку.

Також 4 грудня у Києві в одному з багатоповерхових будинків на вулиці Цвєтаєвої внаслідок недотримання правил експлуатації газових балонів стався вибух.

Як зазначав enkorr, останнім часом збільшилася кількість нещасних випадків при використані побутових газових балонів.

Нагадаємо, експерт Консалтингової групи «А-95» Артем Куюн записав відео з порадами щодо заправки газових балонів.

Раніше у своїй авторській колонці «Балон на мільйон» Артем Куюн зазначав, що різке зростання популярності скрапленого газу у балонах вимагає від держави зусиль із убезпечення їх обігу.

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти