У початок

У квартирі в столиці вибухнув газовий балон, постраждав чоловік — ДСНС (фото)

У Києві в неділю, 4 грудня, ввечері в одному з багатоповерхових будинків на вулиці Цвєтаєвої внаслідок недотримання правил експлуатації газових балонів стався вибух. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

«Зараз довготривалі відключення світла українці почали жити в нових умовах, що іноді призводять до небезпеки. У столиці нині почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоквартирних будинках через несанкціоноване використання газових балонів для приготування їжі й обігріву», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 4 грудня о 20:46 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС надійшло повідомлення про вибух у Деснянському районі столиці.

На місце події було спрямовано рятувальників 43-ї Державної пожежно-рятувальної частини. На місці рятувальники встановили, що, ймовірно, стався вибух газового балона без займання, на 17-му поверсі в одній із квартир 22-типоверхового житлового будинку.

Внаслідок вибуху зруйновано суміжну стіну кімнати, балкон, віконну раму з вікном спальної кімнати, облицювання ванної кімнати і меблі, частково зруйновано стіну сусідньої квартири. Уламками від вибуху пошкоджено припарковані біля будинку 3 легкових автомобілі. А також пошкоджено кондиціонери на 5, 10, 13 й 14 поверхах.

«На жаль, внаслідок вибуху 38-мирічний квартиронаймач отримав незначні опіки верхніх кінцівок, голови й шиї. Бригада швидкої медичної допомоги госпіталізувала чоловіка в опіковий центр», — повідомили в ДСНС.

Зазначимо, що проблема розгерметизації балонів із пропан-бутаном особливо актуальна холодної пори року. Заправлені на АГЗП балони без контрольного зважування часто наповнені надто великим обсягом СВГ. При нагріванні ємності відбувається витік газу, що і призводить до НП. Крім того, балони, що заправляються на АГЗП, як правило, не проходять технічних перевірок, що призводить до їх прискореного зносу.

Нагадаємо, що згідно із законодавством заправку газових балонів дозволено лише у встановлених пунктах ліцензованими компаніями. Заправку на АЗС і АГЗП заборонено.

Раніше у своїй авторській колонці «Балон на мільйон» експерт Консалтингової групи «А-95» Артем Куюн зазначав, що різке зростання популярності скрапленого газу у балонах вимагає від держави зусиль із убезпечення їх обігу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти