У початок

Saudi Aramco втрачає дебют після IPO на $1,3 млрд – Bloomberg

Фірми Перської затоки залучили понад $20 млрд від IPO цього року, повідомляє Bloomberg.  

Saudi Aramco Base Oil Co., нафтопереробний підрозділ державного виробника нафти, впав у своєму дебюті на торгах після первинного публічного розміщення, яке залучило $1,32 млрд, протидіючи тенденції до сильних дебютів у регіоні Перської затоки на тлі похмурих перспектив для світу.

Luberef упав на 6,6% в Ер-Ріяді, до 92,5 ріала ($24,61), оцінивши компанію в 15,9 млрд ріалів.

Саудівська приватна інвестиційна компанія Jadwa Investment продала 50 млн акцій (30%) у рамках пропозиції за 99 ріалів за акцію, що є найвищою ціною. Нафтовий гігант Saudi Aramco утримує свою частку обсягом 70%.

Перська затока була одним із найактивніших ринків IPO у світі 2022 року, залучивши понад $20 млрд цього року. Це було б річним рекордом, якби не 2019 рік, коли компанія Aramco вийшла на біржу вартістю $29,4 млрд. Однак попри те, що попит інвесторів на нові лістинги зберігся, післяринкові показники були слабшими, оскільки регіональні індекси акцій досягли попередніх максимумів, відстежуючи падіння нафти.

Luberef управляє двома виробничими потужностями на західному узбережжі Саудівської Аравії, виробляючи різні базові масла й побічні продукти, включаючи асфальт, судновий важкий мазут і нафту.

IPO керували SNB Capital, Morgan Stanley, HSBC Holdings Plc і Citigroup Inc.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти