У початок

Ціна на нафту Brent збереглася на рівні $84,3 за барель

Ціни на нафту слабко змінюються вранці в середу на тлі низьких обсягів торгів короткого передноворічного тижня.

Інвестори оцінюють ситуацію з попитом і пропозицією на світовому паливному ринку, а також уважно стежать за новинами з Китаю й США.

Вартість лютневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:15 за київським часом не змінилася порівняно зі значенням на закриття торгів напередодні і становить $84,33 за барель. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здорожчали на $0,41 (0,5%), повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $79,58 за барель, що на $0,05 (0,06%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. За підсумками минулої сесії контракт знизився у ціні на 3 центи (0,1%), до $79,53 за барель.

Нафта торгувалася в плюсі більшу частину сесії напередодні на новинах, що влада КНР скасує обов'язковий карантин для тих, хто приїжджає в країну, з 8 січня. Аналітики розраховують, що зняття останніх обмежень дасть змогу прискорити зростання другої за величиною економіки світу й підвищити попит на паливо.

Також ринок підтримали повідомлення про те, що виробництво нафтопродуктів на найбільших американських НПЗ було припинено через снігову бурю. Проте вже у вівторок робота почала відновлюватись.

«Весь 2022 рік локдауни в Китаї призводили до різких короткострокових падінь попиту, і тепер багато хто підвищує свої очікування на 2023 рік, — зазначив Роббі Фрейзер зі Schneider Electric. — Однак ризики рецесії і зростаючі процентні ставки залишаються головними негативними чинниками для нафти».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти