В начало

Словʼянський НПЗ у рф став 12 ціллю українських дронів — СБУ

Словʼянський нафтопереробний завод (НПЗ) у росії став 12 ціллю українських дронів. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на співрозмовника в СБУ.

Нічний удар по словʼянському нафтопереробному заводу у краснодарському краї рф стався 17 березня.

Цю атаку, як пише УП,  було організовано спільними силами СБУ, ССО і також Силами безпілотних систем ЗСУ.

російські пропагандисти повідомляли, що безпілотники було нейтралізовано.

При цьому, зі слів джерела УП, можна говорити про успішний результат: було зафіксовано велику пожежу в районі атмосферних колон, які й були основною ціллю.

Потужність переробки слов'янського НПЗ — 4 млн тонн нафти на рік. Завод випускає мазут, суднове паливо, лігроїн (важкий бензин). Нафтопереробний завод, на базі якого створено ТОВ «слов'янськ еко», було збудовано у1993 року. Він знаходиться у місті слов'янську-на-кубані краснодарського краю і входить у п'ятірку найбільших у регіоні. До складу підприємства входять установки з переробки нафти, ємності для зберігання сировини, а також власні залізничні колії й естакади для зливу і наливу.

Як повідомляв enkorr, 16 березня безпілотники атакували нафтопереробні заводи в самарській області. У ніч на 15 березня БпЛА атакували «пєрвий завод» у калузькій області росії, внаслідок влучань він загорівся. 13 березня українськими дронами було атаковано відразу 4 російських НПЗ:  в рязані, у кстово (ніжегородська область) й кірішах (ленінградська область), а також новошахтінський НПЗ у ростовській області.

Видання також писало, що вранці 12 березня у місті кстово в ніжегородській області росії сталася пожежа на території нафтопереробного заводу (НПЗ) «лукойл-ніжегороднєфтєоргсинтез», який теж було атаковано дронами.

Нагадаємо, останнім часом у рф регулярно горять нафтобази і НПЗ. 9 лютого у краснодарському краї рф зазнали удару безпілотників два нафтопереробні заводи – ільський і афіпський. Перед цим 3 лютого сталася пожежа на НПЗ у волгограді. Раніше у туапсе спалахнула потужна пожежа на нафтобазі.

Через удари по НПЗ росія змушена призупинити експорт пального.  

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти