У початок

Дрони атакували НПЗ і нафтобазу в росії, спалахнули пожежі

Уранці 12 березня у місті кстово в ніжегородській області росії сталася пожежа на території нафтопереробного заводу (НПЗ) «лукойл-ніжегороднєфтєоргсинтез», повідомила низка російських ЗМІ.

Губернатор області глєб нікітін заявив, що об'єкт паливно-енергетичного комплексу загорівся унаслідок атаки українського безпілотника.

Зазначається, що він поцілив прямо в одну з установок із переробки нафти.

За інформацією російського посадовця, у результаті події ніхто не постраждав, а на місці події працюють екстрені служби, які гасять вогонь.

У гасінні пожежі на заводі «лукойл-ніжегороднєфтєоргсинтез» у кстові брав участь пожежний потяг, оснащений великим запасом засобів пожежогасіння: він вміщує понад 180 тис. л води й 3,5 т піноутворювача.

Як розповіли «Комерсанту» працівники підприємства, станом на 9.00 ранку пожежу на НПЗ «практично загашено».

Окрім цього, російські ЗМІ повідомляють, що сьогодні у місті орлі місцеві мешканці чули серію вибухів, після якої стало відомо про пожежу на нафтобазі.

Нагадаємо, останнім часом у рф регулярно горять нафтобази і НПЗ. 9 лютого у краснодарському краї рф зазнали удару безпілотників два нафтопереробні заводи – ільський і афіпський. Перед цим 3 лютого сталася пожежа на НПЗ у волгограді. Раніше у туапсе спалахнула потужна пожежа на нафтобазі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти