У початок

TotalEnergies зупинила кілька установок на НПЗ в Техасі через витік сировини

Установку для коксування й невеликої дистиляції сирої сировини (CDU) було зупинено через витік на установці флюїдного каталітичного крекінгу (FCC) для виробництва бензину на заводі TotalEnergies в Порт-Артурі (Техас) потужністю 238 тис. барелів на день (б/д), повідомили Reuters джерела, знайомі з роботою заводу.

Джерела повідомили, що очікується, що CDU ACU-2 потужністю 40 тис. б/д й коксівна установка 60 тис. б/д будуть закриті на один-два дні, поки буде виготовлено затискач для усунення витоку на FCC потужністю 76 тис. б/д.

FCC було закрито на тримісячний капітальний ремонт, який завершився наприкінці листопада. Завдяки цьому ремонту намагалися відновити виробництво у повному обсязі після перебоїв з енергопостачанням на всьому підприємстві 16 січня. Нафтопереробний завод (НПЗ) повернувся до нормального виробництва після відключення 21 лютого.

Згідно з повідомленням Техаської комісії з якості навколишнього середовища, TotalEnergies повідомила про несправність двох установок для рекуперації сірки 7 березня.

ACU-2 є меншим із двох CDU, які починають процес переробки, розділяючи сиру нафту на сировину для всіх інших установок на НПЗ.

FCC використовує тонкий порошковий каталізатор для перетворення газойлю на бензин.

Коксова установка перетворює залишки сирої нафти з дистиляційних установок або на сировину для виробництва моторного палива, або на нафтовий кокс, який може бути заміною вугілля.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти