У початок

Компанія Rompetrol Rafinare розпочала капітальний ремонт НПЗ Petromidia

Rompetrol Rafinare розпочав капітальний ремонт нафтопереробного заводу (НПЗ) Petromidia. Ремонт заплановано на період з 8 березня по 26 квітня й спрямовано на технічне обслуговування, повторну сертифікацію й модернізацію виробничих одиниць найбільшого НПЗ у Румунії.

На першому етапі капітального ремонту всі установки припиняють роботу, нафтопродукти буде видалено з усіх виробничих підрозділів, а фактичні роботи триватимуть приблизно 40 днів. Після цього установки будуть поетапно повторно введені у виробничий потік НПЗ, і, за оцінками фахівців, Petromidia зможе повернутися до оптимальної потужності в травні.

Роботи координуватиме Rominserv (генеральний підрядник KMG International) і виконуватимуть за підтримки понад 30 субпідрядних компаній з Румунії й інших європейських країн, які мають великий досвід у проєктах такого масштабу.

У рамках програми ревізії будуть реалізовані проєкти, спрямовані на заміну реакторів на заводі гідропереробки дизельного пального, модернізацію й зміну деяких вузлів на заводі водню і, відповідно, на заводі сповільненого коксування.

Для безпечного виконання робіт представники всіх компаній, які беруть участь у проєкті, вжили додаткових заходів для захисту робіт і навчання співробітників, які працюватимуть на платформі Petromidia, відповідно до політики безпеки KMG International.

Капітальний ремонт НПЗ Petromidia – обов’язковий і необхідний захід, що впроваджується Rompetrol Rafinare, з циклом у 4 роки, спрямованим на забезпечення високого рівня безпеки як для технологічних установок, так і для працівників на платформі.

Крім того, завдяки подальшим роботам можна створити сприятливу основу для майбутніх інвестицій у виробничі потужності, якщо потенційний розвиток операційних активів виявиться життєздатним.

Під час капітального ремонту НПЗ Vega Ploiesti частково скоротить свою діяльність через низку робіт з технічного обслуговування, а також через скорочення сировини й напівфабрикатів, що постачаються НПЗ Petromidia Năvodari.

«Протягом усього цього періоду компанія за рахунок власних запасів і за підтримки трейдингового підрозділу KMG International Group (Rompetrol) забезпечуватиме паливо, необхідне на внутрішньому ринку, і виконуватиме постачання нафтопродуктів», — зазначили представники департаменту комунікацій і зв’язків з громадськістю KMG International.

Значними акціонерами Rompetrol Rafinare SA є KMG International (54,63% – прямо та опосередковано) і держава Румунії через Міністерство енергетики (44,7%).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти