У початок

Операція СБУ: під атаку дронів потрапив і Афіпський НПЗ

У ніч на 9 лютого, безпілотники Служби безпеки України атакували два нафтопереробні заводи в Краснодарському краї РФ — Ільський і Афіпський НПЗ, повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» інформоване джерело.

«Атаки СБУ по російських нафтопереробних заводах тривають. Цього разу безпілотники служби вдарили відразу по двох НПЗ у Краснодарському краї - не лише по Ільському, а й по Афіпському», — розповів співрозмовник агентства в п'ятницю.

Говорячи про результати атаки по Ільському НПЗ, джерело зазначило: «Виникла велика пожежа, вражено установку первинної переробки потужністю 3,6 млн тонн на рік. А без неї ворог не зможе виробляти дизпальне для військових потреб».

Він уточнив, що ціна такої установки становить $50 млн.

«По Афіпському заводу безпілотники також влучно відпрацювали, але наслідки уточнюються», - поінформувало джерело.

За його словами, обидва об'єкти розташовані на відстані близько 20 км один від одного, росіяни навіть були змушені піднімати в небо літаки, але це не допомогло захистити важливі НПЗ.

«Такі заводи - цілком законні цілі. Вони не лише працюють на оборонку й забезпечують пальним російські війська, але й важливі для економіки РФ», — зазначив він.

Як повідомляв enkorr, 9 лютого у краснодарському краї росії пролунали вибухи на ільському нафтопереробному заводі. НПЗ атакував безпілотник. Дрон упав на території заводу, після чого стався вибух і почалася пожежа.

У жовтні минулого року СБУ успішно атакувала дронами Афіпський НПЗ, на якому виробляли мільйони тонн авіаційного пального для ворожих літаків.

У травні-червні 2023 року територію ільського НПЗ атакували дронами мінімум тричі.

Нагадаємо, у Росії за останній місяць спалахнули три нафтопереробних заводи, нафтовий термінал і кілька нафтобаз. Зокрема, у ніч на 3 лютого через падіння збитого дрона на НПЗ «ЛУКОЙЛ-волгограднафтопереробка» сталася пожежа. Після пожежі частину виробничого циклу НПЗ було тимчасово зупинено для усунення наслідків атаки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти