В начало

Переробка нафти в Китаї в січні-лютому зросла на 3% завдяки високому попиту

Переробка нафти на НПЗ Китаю в січні й лютому зросла на 3% порівняно з тими ж двома місяцями торік, щоб задовольнити високий попит на транспортне паливо під час напруженого періоду подорожей за місячним Новим роком, повідомляє Reuters.

Загальна пропускна спроможність нафтопереробного заводу (НПЗ) у другому за величиною споживачі нафти в світі становила 118,76 млн метричних тонн, що еквівалентно 14,45 млн барелів на день (б/д), що трохи більше, ніж 14,36 млн б/д, зафіксованих у січні-лютому 2023 року, згідно з даними Національного бюро статистики.

Китай об’єднує дані за січень і лютий в один випуск, щоб згладити вплив новорічних свят за місячним календарем, які щороку припадають на якийсь із цих місяців.

Імпорт сирої нафти в Китай за перші два місяці року зріс на 5,1% порівняно з роком раніше, як показали митні дані в березні, підкреслюючи те, що аналітики назвали попитом на тверде паливо в найбільшому в світі імпортері нафти.

Подорожі під час свят значно зросли порівняно з 2023 роком, коли свято збіглося з кінцем виходу Китаю з COVID-обмежень наприкінці 2022 року.

Кількість внутрішніх поїздок під час цьогорічної відпустки зросла на 34,3% порівняно з роком раніше і становила 474 млн, свідчать дані Міністерства культури і туризму країни.

Міжнародні подорожі також різко зросли. За даними Національної імміграційної адміністрації, кількість в’їзних і виїзних поїздок зросла в 2,8 раза порівняно з тим самим святковим періодом торік – до 13,52 млн.

Тим часом статистичне бюро показало, що внутрішній видобуток сирої нафти в Китаї за січень-лютий зріс на 2,9% порівняно з аналогічним періодом торік – до 35,11 млн тонн.

У січні-лютому видобуток природного газу зріс на 5,9% порівняно з аналогічним рівнем торік – до 41,7 млрд кубометрів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти