У початок

Цієї ночі дрони підпалили ще один НПЗ – у калузькій області рф

У ніч на 15 березня БпЛА атакували «пєрвий завод» у калузькій області росії, внаслідок влучань він загорівся. Про це повідомляється на телеграм-каналах.

«Цієї ночі уражено «пєрвий завод» — НПЗ у калузькій області неподалік населених пунктів дурнєво і полотняний завод», — йдеться у повідомленнях.

Як зазначає телеграм-канал Baza з посиланням на слова губернатора калузької області владіслава шапши, «4 безпілотники ЗСУ спробували атакувати калузьку область», проте нібито «були придушені силами ППО у дзержинському районі області».

За даними Baza, дрони атакували «нафтохімічне підприємство «перший завод», яке займається переробкою нафти».

Атака сталася о 4 годині ранку й тривала півгодини. При цьому, як пише російський телеграм-канал, «всі дрони було придушено, проте один з них зачепив трубу, після чого розпочалася пожежа, яку швидко локалізували. Постраждалих немає. На місці працює оперативна група».

Водночас телеграм-канали, які повідомляють про те, що НПЗ у калузькій області вночі прийняв естафету «бавовни», зазначають, що, за наявними даними, «це операція ГУР».

І хоч губернатор області стверджує, що всі українські дрони збито, насправді, «за даними рашиків, збито було 1 БпЛА, три дрони-камікадзе влучили в обладнання нафтохімічного заводу «пєрвий завод» у селищі полотняний завод», потужність переробки якого досі становила 1,2 млн тонн.

При цьому момент прильоту потрапив на відео, тому розповідати про легке задимлення і технологічні негаразди рашисти вже не зможуть. 

Як повідомляв enkorr раніше, у ніч на 13 березня українськими дронами було атаковано відразу 4 російських НПЗ:  не тільки в рязані, але й у кстово (ніжегородська область) й кірішах (ленінградська область), а також новошахтінський НПЗ у ростовській області.

Видання також писало, що вранці 12 березня у місті кстово в ніжегородській області росії сталася пожежа на території нафтопереробного заводу (НПЗ) «лукойл-ніжегороднєфтєоргсинтез», який теж було атаковано дронами. Водночас у місті орлі місцеві мешканці чули серію вибухів, після якої стало відомо про пожежу на нафтобазі.

Нагадаємо, останнім часом у рф регулярно горять нафтобази і НПЗ. 9 лютого у краснодарському краї рф зазнали удару безпілотників два нафтопереробні заводи – ільський і афіпський. Перед цим 3 лютого сталася пожежа на НПЗ у волгограді. Раніше у туапсе спалахнула потужна пожежа на нафтобазі.

Через удари по НПЗ росія змушена призупинити експорт пального.  

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти