В начало

Сідай, двійка: юрист-власник не зміг оскаржити арешт Glusco

Київський районний суд міста Харкова не задовольнив клопотання «Гріненерго Трейдінг СА» про зняття арешту на корпоративні права «Глуско Україна» і на всі пов’язанні з нею компанії.

Про це йдеться у резолютивній частині ухвали суду від 27 липня 2023 року.

Зокрема, згідно з документом, йшлося про скасування арешту корпоративних прав таких підприємств: ТОВ «Глуско Рітейл», ТОВ «Авіаційна паливна заправна компанія», ТОВ «Глуско Україна», приватне підприємство «Трейд нафта комплект», дочірнє підприємство «Блізнєци», ТОВ «Тиса», ТОВ «Л.Б.П.», ТОВ «ЮКОН», ТОВ «Торгово-фінансова компанія «Європа ЛТД», ТОВ «Газ-Груп», «Глуско Енерджі Менеджмент Компані Лімітед», ПП «НРО», ТОВ «УТН-Центр», спільне українсько-німецьке ТОВ з іноземною інвестицією «Кершер», ТОВ «Каскад-Агросервіс», ТОВ «Роксолана», дочірнє підприємство «Добробут» компанії «Глуско Енерджі Менеджмент Компані Лімітед».

Ухвала набрала законної сили з моменту проголошення й оскарженню не підлягає. При цьому повний її текст у Реєстрі судових рішень досі не опубліковано.  

Як повідомляв enkorr, 13 травня 2022 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про передачу мережі АЗС Glusco, яку пов’язували з оточенням Віктора Медведчука, в управління НАК «Нафтогаз України». Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначав, що йдеться про 172 заправки компанії Glusco і шість нафтобаз.

Мережу Glusco створено на базі активів «роснєфті» в Україні. 2016 року роздрібний бізнес компанії придбав ізраїльський бізнесмен Нісан Мойсеєв, який і дав мережі назву Glusco. Внаслідок тиску української влади Мойсеєв у травні 2021 року продав мережу компанії SNEL, акціонерами якої були Socar і трейдер з азербайджанським корінням Maddox. У серпні 2021 року SNEL змінила назву на SNEL Energy, а в грудні 2021-го стало відомо, що новим власником цієї компанії стала Greenenergo Trading SA грецького підприємця Димитріоса Аніфантакіса.

29 березня 2022 року Аніфантакіс продав компанію підприємцю Александру Александросу, кіпрському юристу, який ніколи не працював у нафтогазовій або паливній галузі.

Нагадаємо, 3 серпня 2023 р. АРМА повідомила, що розірвала договори з «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на управління мережею автозаправних станцій Glusco. Підставою для такого кроку в агентстві назвали недостовірну звітність НОТ.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти