В начало

УГВ відкрило нове родовище на 1 млрд куб. м газу

АТ «Укргазвидобування» відкрило нове родовище із запасами 1 млрд куб. м газу. Про це повідомляється на сайті компанії.

«У серпні фахівці АТ «Укргазвидобування» завершили випробування пошукової свердловини на одній з нових ліцензійних ділянок. Отримана геологічна інформація свідчить про відкриття нового родовища, запаси якого, за попередніми оцінками, сягають близько 1 млрд куб. м», – йдеться у повідомленні.  

Зі слів т.в.о. генерального директора УГВ Олега Толмачова, це не перше відкриття нових вуглеводневих покладів, зроблене геологами компанії за останній рік. «Вивчення ділянки відбувалося фактично «з нуля». Нарощуючи запаси, ми створюємо перспективу для сталого зростання видобутку газу», – сказав він.

Як зазначають в УГВ, глибина пошукової свердловини складає 3 923 м, з неї отримано промисловий приплив газу – понад 100 тис. куб. м. Перед бурінням свердловини на згаданій ділянці було проведено 3D-сейсморозвідувальні дослідження, завдяки яким фахівці компанії змогли уточнити її геологічну модель. 

«Укргазвидобування» продовжить програму пошуково-розвідувальних робіт на згаданому родовищі і планує буріння нових свердловин у його межах, підсумовують у компанії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти