В начало

У липні обсяги імпорту ДП в Туреччину збільшилися

У липні імпорт дизельного пального в Туреччину збільшився на 8% до 1,26 млн тонн, свідчать дані турецького Інституту статистики.

Країна імпортує понад 1 млн тонн дизпального вже п’ятий місяць поспіль через високий попит на внутрішньому ринку. Нагадаємо, в I півріччі обсяги виробництва дизельного пального на турецьких НПЗ зменшилися на 11%, до 7,6 млн тонн, тоді як споживання продукту зросло на 7%, до 12,2 млн тонн.

Як і раніше, основну частку турецького імпорту склало паливо російського виробництва. Згідно з даними турецького Інституту статистики, минулого місяця компанії розмитнили рекордні 1,09 млн тонн, це на 12% більше порівняно з червнем. Частка російського дизпального в структурі імпорту перевищила 86%. За даними Консалтингової групи «А-95», у липні на турецькі морські термінали надійшло 1,59 млн тонн російського дизельного пального й газойлю. Таким чином, у режимі транзиту турецькі термінали могли перевалити до 500 тис. тонн російського ДП. Обсяги імпорту індійського дизпального зросли на 71%, до 38 тис. тонн, тоді як із Греції — зменшилися на 16%, до 54 тис. тонн.

За сім місяців обсяги імпорту дизельного пального в Туреччину зросли на 51% — до 7,5 млн тонн. 2023 року імпорт продукту індійського походження впав удесятеро — до 133 тис. тонн, водночас закупівлі російського дизпального зросли у 3,6 раза — до 6,12 млн тонн, а частка в структурі постачань зросла з 35% до 82%.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти