У початок

АРМА розірвала договори з «Нафтогазом» на управління мережею Glusco

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), разірвало договори з ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на управління мережею автозаправних станцій Glusco.

Про це йдеться в повідомленні АРМА.

«Проведена перевірка підтвердила, що управитель систематично надавав недостовірну інформацію про доходи, які отримував від використання автозаправок і нафтобаз. За фактом станом на липень управитель експлуатував 68 АЗС, тоді як звітував про дохід тільки з 27 комплексів. Але й ці доходи офіційно отримувались не від торгівлі пальним та іншими товарами, а від здачі нерухомості в оренду. Тобто управитель, виходячи з його звітів, працював лише як орендодавець», — йдеться в повідомленні.

Таким чином, згідно з повідомленням, за понад рік діяльності управителя державний бюджет отримав від управління десятками АЗС трохи більше 1,5 млн гривень доходу.

«Тому АРМА прийнято обґрунтоване законне рішення про припинення в односторонньому порядку договорів управління майном і корпоративними правами Glusco. Крім того, вже сьогодні АРМА звернулося до уряду у порядку статті 21-1 закону щодо термінового визначення управителя для активів з метою унеможливлення перебоїв у їхній роботі й недопущення негативних наслідків від збоїв у функціонуванні», — йдеться в повідомленні.

Як повідомляли «Українськi новини», АРМА підозрює «Нафтогаз» у подачі недостовірних даних стосовно АЗС Glusco.

Нагадаємо, у травні 2022 року управителем мережі АЗС «Глуско» урядом визначено ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг».

Мережу Glusco створено на базі активів «роснєфті» в Україні. 2016 року роздрібний бізнес компанії придбав ізраїльський бізнесмен Нісан Мойсеєв, який і дав мережі назву Glusco. Після початку тиску української влади на мережу Мойсеєв у травні 2021 року продав її компанії SNEL, акціонерами якої були азербайджанська Socar і трейдер з азербайджанським корінням Maddox. У серпні 2021 року SNEL змінила назву на SNEL Energy, а в грудні 2021-го стало відомо, що новим власником цієї компанії став грецький підприємець Димитріос Аніфантакіс.

20 травня 2022 року в компанії випустили прес-реліз, згідно з яким 29 березня 2022 року компанія Snel Energy Ltd, що належала Димитріосу Аніфантакісу, перейшла у власність іншого підприємця — Александроса Александра, кіпрського юриста, який ніколи не працював у нафтогазовій або паливній галузі.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти