В начало

Трейдери очікують на вересень зростання цін Sonatrach на $10-70/т

Дорога нафта й високі обсяги споживання сприятимуть подальшому зростанню цін на скраплений газ у середземноморському регіоні. 

Згідно з прогнозами учасників ринку, контрактні ціни на пропан і бутан алжирської компанії Sonatrach у серпні можуть зрости на $10-70/т, повідомили enkorr учасники ринку.

«На мій погляд, варто очікувати здорожчання пропану на $10-20/т, бутан додасть у ціні $60-70/т», — вважає представник компанії Aygaz, яка є великим турецьким імпортером скрапленого газу. Влітку в Туреччині спостерігається високий попит на скраплений газ. За підсумками липня країна імпортувала 402 тис. тонн продукту, це на 48% більше порівняно з червнем.

У компанії Bulmarket також прогнозують здорожчання скрапленого газу в регіоні. Представник компанії не надав коментарів щодо очікувань зміни цін на пропан і бутан, проте зазначив, що наступного місяця суміш здорожчає приблизно на $50/т. 

«У вересні ми бачимо рівень $500-510 для пропану й $550-560/т для бутану», — ділиться власним прогнозом український трейдер, який продає морський ресурс. Співрозмовник вважає, що на початку осені газ із півдня матиме паритетну з західними базисами ціну на українському ринку, адже продукт, який постачається з Польщі, також дорожчає.

За даними enkorr, протягом серпня вартість ПБТ на українсько-польському кордоні збільшилася на $68-82/т, до $662-734/т.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти