У початок

«Укрнафта» від управління Glusco сплатила у держбюджет 35 млн грн — Корецький

ПАТ «Укрнафта» в результаті управління мережею АЗК Glusco сплачує щомісяця по 5 млн грн, загалом уже перерахувавши у держбюджет 35 млн грн. Про це сказав директор компанії Сергій Корецький під час міжнародної конференції Petroleum Ukraine 2024, яка вчора відбулася у Варшаві.

Як зазначив Сергій Корецький, перші результати від управління Glusco досить суттєві.

«Сплатили 35 млн грн АРМА, тобто у держбюджет, підвищили у 2,5 раза дохід від оренди АЗК (+8,5 млн грн/місяць), збільшили в 1,5 раза проливи на АЗК», – конкретизував очільник компанії.

Зі слів Корецького, дохід, який отримала компанія від оренди заправок, зріс із 5,8 млн грн у січні-лютому до 14,1 млн грн у травні цього року.

Комплекси Glusco під управлінням «Укрнафти» наростили проливи з 4,7 млн літрів у січні-лютому до 6,8 млн літрів у травні 2024-го, тобто майже в 1,5 раза.

Крім того, з січня 2024 року «Укрнафта» сплачує АРМА, тобто до держбюджету, щомісячні платежі у розмірі 7 млн грн. Уже перераховано 35 млн грн.

Нагадаємо, в березні 2024 року після підписання актів приймання/передачі з Агентством з розшуку та менеджменту активів «Укрнафта» вступила в управління активами Glusco.

Наразі вже під брендом UKRNAFTA працюють 85 АЗК мережі, 35 із них – у Києві. На них уже діють сервіси компанії, зокрема NAFTAКартка й мобільний застосунок.

Ще 28 заправок перебувають в оренді. Всі АЗК обладнані магазинами й пропонують повний спектр товарів і послуг: тут можна перекусити, випити кави й чаю, придбати супутні або автомобільні товари. 

Нагадаємо, вчора у Варшаві відбулась конференція Petroleum Ukraine 2024. Онлайн-щоденник заходу доступний на сайті enkorr за посиланням.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти