У початок

Vitol — один із претендентів на придбання венесуельської Citgo — Bloomberg

Vitol Group, найбільший у світі незалежний трейдер нафти, — один із претендентів, які подали заявки на материнську компанію нафтопереробної компанії Citgo Petroleum Corp.. Про це пише Reuters із посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Федеральний суд США у Делавері проводить аукціон для PDV Holding, щоб задовольнити претензії на суму понад $20 млрд проти Венесуели та її державної нафтової компанії Petroleos de Venezuela SA, заявки повинні бути подані минулого тижня.

Vitol долучається до списку претендентів, що включає канадську шахтарську компанію Gold Reserve Inc., яка змагається за материнську компанію Citgo. Слухання щодо продажу заплановано на 15 липня, і очікується, що процес придбання буде тривалим, сказало одне з джерел на умовах анонімності, оскільки озвучена інформація наразі приватна.

Для Vitol успішна заявка на купівлю Citgo стане останньою в серії інвестицій у нафтоперероблення й ритейл. Енергетичний торговельний гігант будує глобальну мережу, яка дасть йому інвестиції в понад 800 тис. барелів щоденного перероблення на семи нафтопереробних заводах (НПЗ) і приблизно 9 тис. АЗС, розташованих від Австралії до Туреччини. За останні два роки було оголошено про угоди щодо інвестицій у південноафриканську Engen Ltd., Saras SpA Массімо Моратті в Італії й мережу станцій BP Plc у Туреччині.

Галузь торгівлі сировинними товарами переживає найприбутковіший період у своїй історії завдяки диким коливанням цін, викликаним повномасштабним вторгненням росії в Україну, і Vitol і його конкуренти намагалися реінвестувати частину своїх величезних прибутків у такі активи, як НПЗ. За останні два роки компанія заробила близько $28 млрд.

Продаж материнської компанії Citgo була затьмарена суперечками, оскільки венесуельська опозиція стверджувала, що втрата активу може допомогти президенту Ніколасу Мадуро отримати ще один термін на президентських виборах у липні. Спеціальна рада PDVSA, призначена міжнародно визнаною опозицією, розглянула можливість банкрутства, щоб відстрочити продаж.

Citgo управляє НПЗ у Луїзіані, Іллінойсі й Техасі, а також керує або володіє частками в терміналах, трубопроводах і заводах з виробництва мастил.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти