У початок

Іран розроблятиме два нових нафтових родовища

Міністерство нафти Ірану підписало чотири контракти на $2 млрд, включаючи угоди про розробку двох нафтових родовищ, повідомляє Tehran Times.

Контракти з іранськими підрядниками було підписано 15 червня в будівлі міністерства в столиці країни Тегерані.

Проєкти, розроблені в рамках чотирьох угод, принесуть країні 17 мільярдів доларів доходу.

Один із контрактів, підписаних з Oil Industries Engineering and Construction (OIEC), передбачає розробку нафтового родовища Чангуле, розташованого у західній провінції Ілам, за 5 км на північ від кордону з Іраком. Родовище містить майже 4 800 млн барелів сирої нафти.

Відповідно до 20-річного контракту, на родовищі Чангуле буде видобуто загалом 228 тис. барелів сирої нафти.

Міністерство нафти також підписало контракт із MAPNA Group на розробку нафтового родовища Банд-Кархе у південно-західній провінції Хузестан.

За оцінками фахівців, родовище містить майже 980 млн барелів сирої нафти. Згідно з 15-річним контрактом, загалом із родовища буде видобуто 56,6 млн барелів нафти.

Ще один контракт було підписано з компанією MAPNA Oil and Gas Development Company на надання послуг із видобутку сирої нафти на трьох нафтових родовищах Каленар, Кабауд і Баларуд загальною потужністю 40 тис. барелів на день протягом десяти років.

Також було підписано контракт із Maham Sharq Industrial Group на будівництво установки з видобутку сирої нафти на нафтовому родовищі Мансурі потужністю 75 тис. барелів на добу (б/д) протягом десяти років.

Згідно з нещодавно підписаними контрактами, щорічний видобуток нафти в Ірані збільшиться, що допоможе країні збільшити її доходи, тоді як приватний сектор відіграватиме більш активну роль у проєктах видобутку нафтової сировини в країни.

Останніми роками Іран працював над розвитком своєї нафтової промисловості, використовуючи внутрішні можливості й відповідно до своїх принципів економіки опору на тлі західних санкцій, які обмежують присутність іноземних компаній у країні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти