У початок

У багатоповерхівці Нетішина вибухнув туристичний газовий балон (фото)

ДСНС України знову зафіксувала вибух газового балончика – цього разу постраждала багатоповерхівка у місті Нетішині Хмельницької області. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненій ГУ ДСНС у Хмельницькій області на своїй сторінці в мережі Facebook.

У квартирі однієї з багатоповерхівок Нетішина на Хмельниччині вибухнув побутовий газовий балончик.

«…у п’ятницю… жителі багатоповерхівки у Нетішині стрепенулися від вибуху. На шостому поверсі, у квартирі їхнього сусіда, вибухнув побутовий газовий балончик для портативних газових приладів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у ДСНС, обійшлося без людських жертв, пожежі також не було, проте вибухом вибито скло у віконній рамі й пошкоджено кухонна плита.

Зважаючи на кількість прикрих випадків, пов’язаних із недотриманням правил користування газовими пальниками, вогнеборці вчергове нагадують, що

  • користуватися пальником можна лише в приміщенні, де є вентиляція;
  • балон із газом потрібно тримати якнайдалі від прямих сонячних променів і високих температур;
  • слід завжди перевіряти цілісність балончика;
  • купувати варто лише сертифіковану продукцію в ліцензійних магазинах;
  • перед використанням пальника обов’язково треба переконатися у його справності.

Як повідомляв enkorr, на Райдужному масиві Києва також вибухнув газовий балончик, постраждала 17-річна киянка.

Видання писало і про те, що 11 грудня вибухнув балон у столичній багатоповерхівці на Оболоні, 9 грудня вибухнув балон у Голосіївському районі столиці, п’ятеро людей постраждало, постраждалих було госпіталізовано.

Ми також повідомляли, що вибух газового балона стався 12 грудня у квартирі на 19-му поверсі 25-типоверхового житлового будинку у селі Лісках Одеського району.

Загалом протягом листопада у Києві сталося 12 вибухів газових балонів. Зокрема у Дарницькому й Деснянському районах було зафіксовано по 3 випадки, у Голосіївському – 2, в Дніпровському, Оболонському, Подільському і Святошинському районах — по одному випадку.

Також 4 грудня у Києві в одному з багатоповерхових будинків на вулиці Цвєтаєвої внаслідок недотримання правил експлуатації газових балонів стався вибух.

Як зазначав enkorr, останнім часом збільшилася кількість нещасних випадків при використані побутових газових балонів.

Нагадаємо, експерт Консалтингової групи «А-95» Артем Куюн записав відео з порадами щодо заправки газових балонів.

Раніше у своїй авторській колонці «Балон на мільйон» Артем Куюн зазначав, що різке зростання популярності скрапленого газу у балонах вимагає від держави зусиль із убезпечення їх обігу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти