У початок

ТОП-10 новин року, що минає, за кількістю переглядів на enkorr

Також є російською мовою

Рік, який добігає кінця, був багатим на події на паливному ринку — резонансні, обговорювані, які мають довгі наслідки. Основними темами, що найбільше сподобалися нашим читачам, стали теми, пов'язані з діяльністю держкомпаній, санкціями проти Glusco, роботою нелегального ринку, й багато інших.

У списку, наведеному нижче, ми зібрали «золотий фонд» – десяток новин 2021 року, які було прочитано на нашому сайті максимальну кількість разів.

1. ДФС домоглася від «Нафтогазу» сплати 3 млрд грн ПДВ при митному оформленні імпорту газу з РФ

Державна фіскальна служба (ДФС) добилася сплати від НАК «Нафтогаз України» 3 млрд грн податку на додану вартість (ПДВ) при митному оформленні імпорту газу з Російської Федерації.

2. Почалося: дизель пішов у ріст (оновлено)

Ціни на дизельне пальне у велико- й дрібногуртовому сегментах ринку за два дні (13-14 квітня) зросли на 540 грн/т (+2,13%) і 36 коп./л (+1,66%) відповідно. Про це повідомили в Консалтинговій групі «А-95».

3. Силовики проводять масштабну спецоперацію на об'єктах Glusco (оновлено)

Служба безпеки України й Державна податкова служба проводять масштабну спецоперацію на об'єктах мережі автозаправних станцій Glusco. Про це enkorr повідомив співробітник у центральному офісі компанії.

4. Ех, Леонов: інфо нардепа про «ліві» чеки на АЗС не підтвердилася

Копії фіскальних чеків мереж АЗК AMIC, WOG і Socar, які опублікував в інтернеті народний депутат Олексій Леонов зі звинуваченням компаній у несплаті податків, зафіксовано у базі Державної податкової служби. Про це свідчить аналіз згаданих розрахункових документів, який було зроблено enkorr.

5. Proton Energy Group зупиняє відвантаження в Україну з 1 квітня

Швейцарський трейдер Proton Energy Group S.A. припиняє постачання нафтопродуктів в Україну з 1 квітня 2021 р.. Про це компанія повідомила своїх українських контрагентів відповідним листом.

6. Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо погашення боргів «Укрнафти»

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про фінансове оздоровлення ПАТ «Укрнафта» (№ 4119), який дозволить компанії виплатити 30,35 млрд грн податкового боргу відповідно до раніше оприлюдненого її керівництвом і НАК «Нафтогаз України» плану.

7. Гетманцев на прикладі «БРСМ» розповів про податкові «скрутки» на АЗС

Однією з основних проблем паливного ринку залишаються податкові «скрутки», метою яких є зменшення податкового зобов'язання зі сплати ПДВ, нарахованого з продажу одного товару, завдяки податковому кредиту, отриманому при купівлі іншого. Про це в інтерв'ю «Бізнес.Цензор» повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

8. Нацкорпус блокує роботу 8 станцій Glusco у Києві

Активісти Національного корпусу блокують роботу АЗС Glusco у Києві біля станції метро «Берестейська» (пр-т Перемоги, 59), повідомляють очевидці події. За їхніми словами, близько 30 представників організації перекрили заїзд на станцію бетонними блоками, а фасад, двері й вікна АЗС облили фарбою. Також на стінах вони залишили написи «Глуско=Медведчук», «Окупант» та ін..

9. На Харківщині виявлено незаконне виробництво пального (фото)

Співробітники Державної фіскальної служби спільно з працівниками СБУ виявили незаконне виробництво пального у Харківській області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби податківців.

10. До санкцій готові: Новоград спустів після вчорашнього аншлагу (відео)

19 лютого на найбільшому терміналі нафтопродуктопроводу «ПрикарпатЗахідтранс» у Новограді-Волинському практично не залишилося бензовозів під завантаження, тоді як учора спостерігалася велика черга. Про це повідомляють джерела enkorr.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти