У початок

Задля уникнення санкцій російський нафтовий флот переходить під прапор Габону

Десятки нафтових танкерів, які використовує росія, припинили ходити під прапорами Ліберії й Маршаллових островів за останні тижні після того, як Сполучені Штати посилили застосування санкцій щодо суден, пов’язаних із цими реєстрами, згідно з даними про судноплавство та інтерв’ю з представниками промисловості й уряду.

Агентство Reuters проаналізувало дані про судноплавство LSEG і Lloyd's List Intelligence, опитало урядовців, представників реєстру прапорів і аналітиків судноплавства, щоб надати раніше неопубліковані подробиці про роль реєстрів прапорів у нещодавній хвилі санкцій США, спрямованих проти російського нафтового флоту, і про вразливість, яку вони створюють, на транспортування російської нафти.

З жовтня Міністерство фінансів США наклало санкції на приблизно 41 нафтовий танкер за порушення російськими компаніями граничних цін, 24 з яких плавали під прапором Ліберії, а один – під прапором Маршаллових Островів.

Майже всі інші танкери плавали під прапором Габону, включно з 12 із 14, на які Міністерство фінансів ввело останні санкції 23 лютого. З тих танкерів під прапором Габону, на яких провідна російська судноплавна компанія «совкомфлот» (SCF) має інтерес, принаймні три нещодавно плавали під прапором Ліберії, згідно з аналізом даних про судноплавство, проведеним Reuters.

Згідно з даними, ці танкери були серед безлічі кораблів у флоті SCF, який рухався до Габону, згідно з даними: станом на початок лютого SCF мав 42 танкери у своєму флоті із 147 танкерів, які нещодавно перейшли під прапор Габону, переважно з Ліберії й Панами.

Реєстр ліберійських прапорів повідомив Reuters, що всі судна під ліберійським прапором, на які потрапили санкції, перебувають у процесі зняття своїх ліберійських прапорів. «Зараз ми всі живемо в іншому світі, і реєстри повинні адаптуватися до глобальної ситуації на цю мить», — заявили в ліберійському реєстрі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти