У початок

УГВ пробурило свердловину з дебітом понад 400 тис. куб. м на добу

АТ «Укргазвидобування» запустило на старому родовищі нову свердловину з добовим дебітом понад 400 тис. кубометрів газу. Про це компанія повідомляє на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Укргазвидобування» пробурило нову оціночно-експлуатаційну свердловину глибиною 3 885 м на старому родовищі. Нова свердловина забезпечує високий дебіт – близько 400 тис. куб. м газу на добу», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у групі «Нафтогаз», це вже четверта високодебітна свердловина з початку року, і вона є однією з найпродуктивніших.

Ідея буріння цієї свердловини належить команді розробників УкрНДІ газу, які оцінили залишковий потенціал цього родовища, вдало визначили ділянку для її закладання й довели високу перспективність буріння в цій зоні, кажуть у прес-службі УГВ.

Під час буріння в інтервалі продуктивних пластів  фахівці УГВ використали буровий розчин на вуглеводневій основі, який значно знижує ризики негативного впливу на пласти-колектори.

Під час бурових робіт було встановлено добовий рекорд проходки однією бригадою – 905 м. При цьому свердловину вдалось закінчити на 30% швидше, ніж передбачено проєктом, – усього за 105 днів.

«Під час роботи над цією свердловиною всі філії спрацювали злагоджено як єдина команда: за рахунок оптимізації демонтування основного бурового обладнання, дострокового проведення підготовчих робіт, що, в свою чергу, пришвидшило облаштування свердловини промисловими комунікаціями, свердловину з високим дебітом ввели в експлуатацію на кілька днів раніше проєктного терміну», – каже Олег Толмачов, т.в.о. гендиректора УГВ.

Нагадаємо, за підсумками 2023 року «Укргазвидобування» збільшило добовий дебіт на 11% і досягнуло найбільшого добового дебіту з квітня 2019 року.

Як повідомляв enkorr раніше, у січні 2024 р. УГВ запустило нову свердловину дебетом 250 тис. куб. м газу на добу, у лютому ц.р. – 2 нові високодебітні свердловини, які дають 550 тис. куб. м газу на добу..

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти