У початок

«Укрнафта» пробурить ще дві свердловини на заході України

ПАТ «Укрнафта» готує майданчик для буріння двох розвідувальних свердловин на заході України. Про це компанія повідомляє на своєму сайті.

«Наразі триває підготовка до буріння двох свердловин на заході України», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у компанії, згідно з побудованою цифровою 3D-геологічною й гідродинамічною моделлю родовища станом на 1 січня 2023 року початкові загальні запаси нафти у продуктивних горизонтах становлять 5,9 млн тонн, газу – 468 млн кубометрів.

«Дякую співробітникам «Укрнафти», які дослідили це відносно молоде родовище, відкрите 1990 року, й готуються звести два нових об'єкти, щоб отримати цінний ресурс для української економіки», – сказав директор «Укрнафти» Сергій Корецький.

Цільовим об'єктом дорозвідки з подальшою експлуатацією є менілітові відклади палеогену.

Обидві свердловини плануються як похилоскеровані.

Перша має розкрити продуктивні горизонти в інтервалі вертикальних глибин 2 498-2 627 м. Її глибина по вертикалі – 2 677 м. Початковий дебіт прогнозується на рівні 16 тонн нафти на добу.

Друга має дістатися ресурсу і розкрити поклади в інтервалі вертикальних глибин 2 502-2 647 м. Глибина свердловини по вертикалі – 2 672 м. Початковий дебіт – 25 тонн на добу.

«Роботи виконуються власними силами із залученням сторонніх підрядників на сервіси з похилоскерованого буріння, бурових розчинів і геофізичних робіт», – додали в компанії.

Як писав enkorr раніше, минулого місяця «Укрнафта» почала бурити нову свердловину на заході України, а в лютому цього року почала спорудження нової похило-скерованої свердловини на північному сході України.

Видання також писало, що «Укрнафта» за три роки пробурить 160 свердловин і бічних стовбурів.

При цьому вже на 2024 рік компанія планує почати будівництво 30 нових свердловин.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти