У початок

«Укрнафта» споруджує нову свердловину власним верстатом

«Укрнафта» починає спорудження нової похило-скерованої свердловини на північному сході України. Вже почалася підготовка бурового майданчика, повідомляє прес-служба підприємства.

Проєктна глибина свердловини − 3 314 метри.

Буріння заплановане з метою розвідки продуктивного горизонту візейських відкладів нижнього карбону і подальшої його експлуатації.

«Споруджувати свердловину буде підрозділ компанії – «Укрнафта Буріння» − за допомогою власного бурового верстату ZJ-40, вантажопідйомністю 225 тонн, − каже директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький. − Зараз буровий верстат, яким працювали на попередньому об'єкті компанії, перевозять на майданчик, буріння почнеться найближчим часом».

Прогнозний початковий дебіт нафти − 26,5 тонни на добу.

Як зазнали у компанії, це перша з 30 свердловин, які «Укрнафта» планує почати бурити із залученням власного бурового обладнання 2024 року.

Нагадаємо, 2023 року компанія спорудила вісім нових свердловин.

Як повідомляв enkorr, за 2023 рік «Укрнафта» видобула 1,4099 млн тонн нафти з конденсатом та 1,0974 млрд кубометрів газу, природного і нафтового. Це +3% і +6% до минулорічних показників видобутку. 2022 року компанія видобула 1,37 млн тонн нафти, 1,037 млрд кубометрів газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти