У початок

«Укрнафта» планує на 2024 рік почати будівництво 30 нових свердловин

На 2024 рік ПАТ «Укрнафта» планує почати зведення 30 нових свердловин на території країни. Про це повідомляється на сторінці компанії у мережі Facebook.  

Як нагадує у своєму дописі на Facebook директор «Укрнафти» Сергій Корецький, за 2023 рік «Укрнафта» ввела в експлуатацію «8 нових свердловин на заході й сході України сукупним дебітом у 238 тонн нафти за добу».

Так, 5 із них споруджено власними буровими верстатами, три – за допомогою підрядників, які виграли тендери в державній системі закупівель Prozorro.

«Планували дев'ять нових свердловин, в кінці 2023 року провели тендер на останню, однак потрібен час, щоб привезти обладнання на майданчик. Буріння почнеться найближчими днями», – каже Корецький, додаючи, що частина зі свердловин, буріння яких заплановано на цей рік, можуть стати перехідними через повну завантаженість власних верстатів й невелику ємність ринку буріння в Україні.

«Можливо, ми зможемо прискорити процеси завдяки співпраці з міжнародними й українськими партнерами», – підсумував він.

Як писав enkorr раніше, під кінець 2023 року «Укрнафта» запустила ще одну свердловину на сході України.

Видання також повідомляло, що компанія провела капітальний ремонт свердловини на півночі України, завдяки чому було збільшено дебіт природного газу до понад 60 тис. куб. м на добу.

Водночас «Укрнафта» шукала підрядників для ремонту свердловин.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти