У початок

«Укрнафта» продовжує відроджувати свердловинний фонд

ПАТ «Укрнафта» провело капітальний ремонт свердловини, завдяки чому було збільшено дебіт природного газу до понад 60 тис. куб. м на добу. Про це повідомляє директор компанії Сергій Корецький на своїй сторінці в мережі Facebook.

«На півночі України провели капітальний ремонт свердловини, який дав можливість не тільки збільшити дебіт природного газу, але й вийти на нові перспективи дорозвідки покладів родовища», – йдеться у повідомленні.

Як зазначає Корецький, департамент розробки родовищ запланував переведення експлуатаційної газової свердловини на вищезалягаючий горизонт. Поклад має розміри 2 кв. км, потужністю 35,4 м, з товщиною продуктивної частини від 2 до 7 м.  

З його слів, бригада капітального ремонту провела геофізичні роботи, щоб визначити насиченість нового покладу, й від'єднала вироблений нижній горизонт. На глибині 2 317-2 322 м провели перфораційні роботи для сполучення покладу зі свердловиною, після чого розпочали освоєння свердловини.

«Попередньо оцінений дебіт складає понад 60 тис. кубометрів на добу. Та головне інше. Поклад даного горизонту було початково оцінено в 199 млн кубометрів газу й 70 тис тонн конденсату. Промислово ці запаси не розроблялися.

Тепер, отримавши гарні результати після КРС, можна впевнено сказати: ресурс є, тому можна планувати його розробку. А це значить – більше природного газу для потреб країни», – підсумував Корецький.

Як повідомляв enkorr раніше, станом на жовтень «Укрнафта» бурила сім свердловин, ще дві перебували в процесі підготовки. Водночас компанія шукала підрядників для ремонту свердловин.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти