У початок

У листопаді імпорт європейського СПГ зріс до 7,39 млн тонн

Згідно з даними S&P Global Commodity Insights станом на 20 листопада, імпорт СПГ до Європи за листопад зріс до 7,39 млн тонн.

Такий обсяг – стрибок на 2,7 млн тонн щотижня. Це становить приблизно 76% від рівня минулого місяця, що ознаменувало найвищий місячний обсяг імпорту з травня.

Заявлені обсяги за листопад спрямовано у Францію (1,66 млн тонн), Іспанію (1,04 млн тонн), Великобританію (970 тис. тонн), Нідерланди (890 тис. тонн), Італію (700 тис. тонн), Бельгію (640 тис. тонн), Швецію (400 тис. т), Польщу (380 тис. т), Німеччину (210 тис. т), Португалію (140 тис. т), Литву (110 тис. т), Мальту (70 тис. т), Хорватію (70 тис. т), Грецію (60 тис. т) й Фінляндію (30 тис. т).

Зокрема США постачають трохи більше 52% від загального обсягу, тоді як росія постачає близько 13%, а Алжир — близько 11%.

Незважаючи на те, що прогнози низьких температур підвищили очікування на ринку зростання попиту до кінця місяця й у грудні, поточні температури залишаються відносно помірними, пом’якшуючи ціни.

Згідно з даними Aggregated Gas Storage Inventory, станом на 18 листопада рівень сховищ газу в ЄС залишається достатнім і становить 98,94%.

Однак торгові джерела також підкреслили проблему постійних затримок доставки через Панамський канал, що призвело до того, що більше обсягів США переспрямовувалися з Азії в Європу.

Зі слів Андреса Рохаса, помічника директора з досліджень і аналізу, і Тео Кассуги, аналітика S&P Global Commodity Insights, «зміни в торгівлі СПГ за останні два роки допомогли уникнути заторів у Панамському каналі, оскільки основна частина американського СПГ залишається в басейні».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти