У початок

Уряд Болгарії прогнозує стабільні ціни на пальне після відмови від російської нафти

У березні 2024 року у Болгарії не очікується значного зростання цін на пальне після скасування відступу від російської нафти. Про це в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу bTV заявив міністр економіки та промисловості Болгарії Богдан Богданов.

Він підкреслив, що плавний перехід на НПЗ, що забезпечить його оптимальну роботу, швидше за все, дозволить уникнути значних коливань вартості палива.

«В останні кілька місяців було докладено інтенсивних зусиль для підготовки досвідчених людей для нагляду за операціями нафтопереробного заводу (НПЗ). Ми розробили стратегію використання нафти, щоб максимізувати вихід НПЗ», — сказав Богданов.

Наголошуючи на впливі динаміки світового ринку на ціни на пальне, болгарський міністр зазначив непередбачуваність цінових коливань у найближчі шість-дев'ять місяців.

«Основна мета зрозуміла — підтримка роботи НПЗ і збереження робочих місць для його 4 тис. співробітників», — заявив Богданов, наголосивши на обов’язковому дотриманні європейських санкцій і податкового законодавства, незалежно від суб’єктів господарювання.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти