У початок

«Укрнафта» запустила ще одну свердловину на сході України

ПАТ «Укрнафта» запустило в роботу чергову високодебітну свердловину на сході України. Про це повідомляється на сторінці компанії у мережі Facebook.  

Як зазначають у компанії, її загальна глибина – 2 919 м, початковий дебіт становить 51,4 тонни на добу практично безводної нафти.

Зі слів директора «Укрнафти» Сергія Корецького, працювали власним буровим верстатом.

«Під час буріння задіяли власні розробки: відділ промислової хімії й аналізу керну на основі базової рецептури розробив бурову промивальну рідину, яку використали до глибини 2 013 метрів. Це дозволило зменшити коефіцієнт кавернозності стовбура й мінімізувати витрати на хімреагенти і матеріали, що зекономило компанії мільйони гривень», – написав Корецький на своїй сторінці у Facebook.

Перспективний поклад у серпухівських відкладах розкритий пілотним стовбуром в інтервалі 2 894-2 898 м, зазначають у компанії. Окрім нього, у розрізі свердловини розкрито ще кілька перспективних покладів у серпухівських і башкирських відкладах. Тому після відпрацювання нижчезалягаючих покладів буде пробурено горизонтальну частину свердловини з метою розробки запасів нафти покладу у башкирських відкладах, підсумували в «Укрнафті».

Як повідомляв раніше enkorr«Укрнафта» відремонтувала свердловину з дебетом понад 60 тис. куб. м газу, а також провела капітальний ремонт свердловини на півночі України, завдяки чому було збільшено дебіт природного газу до понад 60 тис. куб. м на добу.

Як відомо, станом на жовтень «Укрнафта» бурила сім свердловин, ще дві перебували в процесі підготовки. Водночас компанія шукала підрядників для ремонту свердловин.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти