У початок

ОККО за 2023 рік сплатила 15,6 млрд грн податків

Група ОККО заплатила 15,6 млрд грн податків і зборів за 2023 рік. Про це enkorr повідомили у прес-службі групи.

«За результатами діяльності за 2023 рік компанії групи ОККО сплатили 15,591 млрд грн податків: із них 3,873 млрд – це податки з операційної діяльності (податок на прибуток, ПДВ (крім сплаченого на митницю при імпорті), роздрібний акциз, податок на доходи фізичних осіб, військовий збір, плата за землю, збір на обов'язкове державне пенсійне страхування) і 11,717 млрд грн – це податки при імпорті товарів», – йдеться у прес-релізі.

Як зазначають у групі, порівняно з показниками 2022 року чи довоєнними обсяги сплати податків ОККО зросли більш як у 2 рази.

«Якщо розділити податки, сплачені компанією з операційної діяльності, на 404 заправки мережі, то вийде, що кожен АЗК ОККО 2023 року заплатив до бюджету в середньому 9 млн 839,06 тис. грн, або 819,92 тис. грн на місяць. Це на 18% більше, ніж було зафіксовано 2022 року», – кажуть у прес-службі.

Так, з кожного літра реалізованого пального 2023 року компанія сплачувала по 2,58 грн податків з операційної діяльності, тоді як 2022-го – 2,27 грн.

Показник сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, військового збору і податку на доходи фізичних осіб становив  9 321 грн на місяць на кожного працівника ОККО. 

При цьому у ІV кварталі 2023 року зафіксовано найвищий квартальний показник податкових відрахувань. За цей період група компаній ОККО заплатила 5,275 млрд грн податків і зборів (з них від операційної діяльності – 1,053 млрд грн, при імпорті – 4,222 млрд грн). Це на 66% більше, ніж сплачено за І квартал, на 74% більше – ніж за ІІ-й, на 28%  більше – ніж за ІІІ-й. Сплата податків на 1 АЗК становила у ІV кварталі 2 671,82 тис. грн, або 890,61 тис. грн на місяць. Показник сплати податків з операційної діяльності на 1 літр реалізованого пального дорівнював у ІV кварталі 2,78 грн.  

«Сьогодні ОККО входить до числа найбільших платників податків в Україні. Сумлінна сплата податків – це  обов’язок кожного українського бізнесу під час війни для зміцнення оборонної здатності держави. Тому коли хтось намагається ухилитися від цього обов’язку, зокрема і в нашій паливній галузі, це неприпустимо ні в розрізі чесної конкуренції, ні в розрізі громадянської позиції», – коментує СЕО ОККО Василь Даниляк.

Він додає, що відповідальний і патріотичний бізнес зараз, навпаки, не повинен обмежуватися лише сплатою податків, а й спрямовувати додаткові наявні ресурси на підтримку ЗСУ й відбудову України. Зокрема ОККО від початку повномасштабного вторгнення уже передала на ці потреби понад 1,3 млрд грн і робитиме це надалі. Уже в лютому стартує нова масштабна ініціатива ОККО і Фонду «Повернись живим», яка підсилить ЗСУ. 

Як повідомляв enkorr раніше, мережа АЗК WOG за 12 місяців 2023 року перерахувала до бюджетів усіх рівнів більше 10,4 млрд грн.

Довідка enkorr  

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group і є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні. У структурі компанії також мережа закладів харчування в дорозі, стаціонарні й мобільні лабораторії контролю якості нафтопродуктів тощо.

Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти