У початок

У ЄС прогнозують втрату 600 тис. робочих місць через перехід на електромобілі

Єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон вважає, що після переходу до масового виробництва електричних автомобілів у Європі буде втрачено 600 тис. робочих місць. З його слів, зараз у галузі автомобілебудування задіяно 6,6% населення.

«У європейському секторі автомобілебудування задіяно так чи інакше 12,7 млн ​​осіб, що становить 6,6% усієї зайнятості в ЄС. Перехід до електричних автомобілів призведе до знищення сотень тисяч робочих місць, 600 тис. у всьому ЄС», — сказав він в інтерв'ю італійській газеті Corriere Della Sera.

Тьєррі Бретон також розповів про плани створити до 2030 року 6,8 млн точок підзарядки електромобілів. З його слів, зараз у Європі є 350 тис. точок підзарядки, 70% яких розташовано у Франції, Німеччині й Нідерландах.

За прогнозами єврокомісара, до 2050 року лише 20% автомобілів працюватимуть на двигунах внутрішнього згоряння. Він вважає, що якщо Євросоюз зможе відмовитися від продажу автомобілів на бензині й дизельному пальному в ЄС з 2035 року, це стане найбільшою «індустріальною трансформацією».

Євросоюз розпочав перехід до відновлюваних джерел енергії у прискореному форматі після введення санкцій проти росії, якими запровадили обмеження на імпорт дешевих російських енергоносіїв. До 2027 року ЄС планує замістити газ і нафту відновлюваними й альтернативними джерелами енергії. Реалізація цієї програми оцінюється у €210 млрд.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти