У початок

Загальний збиток «Нафтогазу» за І півріччя перевищив 57 млрд грн

Загальний збиток НАК «Нафтогаз України» за підсумками роботи в першому півріччі 2022 року становив 57,16 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«НАК «Нафтогаз України» опублікувала консолідовану фінансову звітність за І півріччя 2022, огляд якої було здійснено незалежними міжнародними аудиторами», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що загальний збиток групи за перше півріччя 2022 року становив 57 159 млн грн.

При цьому в «Нафтогазі» підкреслюють, що починаючи з квітня, попри активні бойові дії компанія змогла адаптуватися до нових умов і забезпечила прибуток 420 млн грн у другому кварталі 2022 року. Цього вдалося досягти зокрема через скорочення витрат і законодавче врегулювання проблеми компенсації за покладені державою на компанію спеціальні обов’язки.

Водночас, згідно із консолідованим фінансовим планом «Нафтогазу» на 2022 рік, за результатами року передбачено прибуток у 91,8 млрд грн.

Як повідомлялося, 2021 року чистий прибуток групи «Нафтогаз» становив 12,1 млрд грн, тоді як 2020 рік група закінчила зі збитком у понад 19 млрд грн.

Нагадаємо, Кабінет міністрів учора, 3 листопада, на своєму засіданні призначив ексміністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова головою правління НАК «Нафтогаз України».

Кабінет міністрів на засіданні у вівторок, 1 листопада, звільнив Юрія Вітренка з посади голови правління НАК.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти