У початок

У Києві з початку місяця зафіксовано 3 вибухи туристичних газових балонів – КМВА

З початку місяця у Києві було зафіксовано три випадки вибухів туристичних газових балонів, на щастя, без загиблих та постраждалих, повідомляє Київська міська військова адміністрація (КМВА) з посиланням на дані Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У зв'язку з цим у КМВА закликали мешканців столиці бути максимально обережними і дотримуватись усіх правил поводження з газовим обладнанням.

«Дотримуйтесь інструкцій виробника. Завжди перевіряйте цілісність балончика (витік можна перевірити за допомогою мильного розчину). Не допускайте потрапляння на балони сонячних променів, тримайте їх подалі від високих температур», — зазначається у повідомленні.

Також у КМВА нагадали, що для використання газових пальників у приміщенні має бути вентиляція.

Зазначимо, що проблема розгерметизації балонів із пропан-бутаном особливо актуальна холодної пори року. Заправлені на АГЗП балони без контрольного зважування часто наповнені надто великим обсягом СВГ. При нагріванні ємності відбувається витік газу, що і призводить до НП. Крім того, балони, що заправляються на АГЗП, як правило, не проходять технічних перевірок, що призводить до їх прискореного зносу.

Як повідомляв enkorr, на початку тижня стався вибух побутового газового балона в селі Плаюць Рахівського району (Закарпатська область).

Нагадаємо, що згідно із законодавством заправку газових балонів дозволено лише у встановлених пунктах ліцензованими компаніями. Заправку на АЗС і АГЗП заборонено.

Раніше у своїй авторській колонці «Балон на мільйон»  експерт Консалтингової групи «А-95» Артем Куюн зазначав, що різке зростання популярності скрапленого газу у балонах вимагає від держави зусиль із убезпечення їх обігу.

На його погляд, заправлений газовий балон може стати одним із варіантів енергетичної автономії для населення в теперішніх умовах. Проте газовий балон залишається небезпечним предметом, і зростання кількості користувачів на тлі браку технічної культури може призвести до масових трагедій.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти