У початок

Рітейлери повідомляють про суттєві проблеми з отриманням ліцензій

АЗС почали зупинятися через неможливість отримання ліцензії на роздрібну реалізацію пального. Про це enkorr повідомили рітейлери.

З їхніх слів, причиною ситуації стало скасування декларативного характеру подання документів. «Зараз від нас вимагають оригінали документів на землю, які фізично не можна отримати через відсутність органів влади на місцях і фактичне знищення місць перебування цих документів. Тож ми вимушені зупинити роботу, щоб не потрапити на штрафи», — каже один з опитаних рітейлерів у Харківський області.

Згідно з постановою Кабміну №314 від 18 березня 2022 р. про «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах військового стану», роздрібну торгівлю паливом було віднесено до переліку видів діяльності, оформлення ліценцій на які допускається у декларативному вигляді. Суб’єкт господарювання, який отримував ліцензію таким чином, зобов’язувався надати повний комплект документації за місяць після закінчення воєнного стану.

10 вересня 2022 р. уряд вніс зміни у постанову №314, згідно з якими суб'єктів роздрібної торгівлі пальним для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю пальним виключено з початкового переліку. «У середнині жовтня нам відмовили у переоформленні ліцензій для 7 заправок, тож ми були вимушені їх зупинити», — каже рітейлер.

Представник мережі на заході країни каже, що також уже зіткнувся з новим підходом до видачі ліцензій: «Нам скоро треба переоформлювати деякі заправки в оренду і ми розуміємо, що зокрема на Київщині ми не в змозі надати оригінали всіх документів, бо їх просто немає: десь архіви знищено, десь немає змоги провести сесію місцевої ради і т.д.».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти