У початок

СБУ розшукує підприємця, який безкоштовно постачав пальне окупантам у Куп'янську

У деокупованому Куп'янську Харківської області СБУ викрила ворожого пособника, який безкоштовно постачав пальне окупантам, повідомляє прес-служба силового відомства.

«Співробітники СБУ встановили, що 43-річний місцевий підприємець з кінця квітня до початку вересня добровільно допомагав збройним формуванням і окупаційній адміністрації країни-агресора паливно-мастильними матеріалами», — йдеться у повідомлені.

Зловмисник мав власну автозаправну станцію на території Куп'янська і налагодив тісні робочі й ідеологічні стосунки з представниками окупаційної адміністрації. Він надав вказівку працівникам своєї АЗС безкоштовно заправляти військову техніку рашистів і їхні службові автівки. 

За таку допомогу окупанти дозволили йому продовжувати займатися своєю підприємницькою діяльністю з роздрібної торгівлі паливом і видали йому відповідний «патент на торговую деятельность». 

Під час деокупації Куп'янська Збройними силами України ворожий пособник утік на територію російської федерації, де наразі переховується від українського правосуддя. 

За матеріалами СБУ чоловіку заочно повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України й оголошено його у розшук. За такий злочин зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади і займатися певною діяльністю. 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти