У початок

Ціна на Brent стабілізувалася на позначці $92,67 за барель

Котирування нафти стабільні у четвер після різкого зниження напередодні на даних про збільшення запасів у США, а також сигнали про розширення карантинних обмежень у Китаї.

Комерційні запаси нафти в Штатах минулого тижня збільшилися на 3,92 млн барелів – до 440,76 млн барелів, повідомило Міненерго країни. Експерти, опитані Bloomberg, у середньому очікували зростання запасів лише на 250 тис. барелів.

На 7:30 за київським часом січневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,02 (0,02%) до рівня закриття середи, до $92,67 за барель. На день раніше Brent здешевшала на $2,71 (2,8%), до $92,65 за барель.

Грудневі ф'ючерси на WTI на той час дешевшали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,06 (0,07%), до $85,77 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $3,08 (3,5%), до $85,83 за барель.

Китай запроваджує карантинні заходи у низці великих міст, включаючи Пекін, на тлі стрибка захворюваності COVID-19 у країні до максимального за шість місяців рівня, повідомив Bloomberg. Зокрема обмеження торкнулися міста Чунцин з населенням понад 32 млн осіб, яке зіткнулося з різким зростанням заражень більш ніж за рік.

«Трейдери були неправі, розраховуючи на можливість пом'якшення карантинних обмежень у Китаї, – зазначає аналітик SPI Asset Management Стівен Іннес. – Погіршення ситуації в КНР повертає побоювання щодо спаду в економіці й зниження попиту на нафту на перший план».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти