У початок

Сергій Корецький очолив відразу «Укрнафту» й «Укртатнафту»

Сергія Корецького призначено керівником ПАТ «Укрнафта» й ПАТ «Укртатнафта», акції яких було примусово вилучено у колишніх власників і передано Міністерству оборони. Відповідні записи з’явились у державних реєстрах. 

Згідно реєстру, топменеджер очолив підприємства з 8 листопада 2022 року.

З 2013-го до жовтня 2018 року Корецький обіймав посаду гендиректора мережі заправок WOG. У жовтні 2018 року він оголосив, що йде з посади, бо хоче зайнятися власними проєктами. Далі він створив мережу кафе під брендом Idealist Coffee.

Зазначимо, «Укрнафту» до «відчуження» очолював Олег Гез, «Укртатнафту» — Павло Овчаренко.

Раніше стало відомо, що 7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила рішення про примусове відчуження у власність держави акцій ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта», АТ «Мотор Січ», ПрАТ «АвтоКрАЗ», ПрАТ «Запоріжтрансформатор».

Пізніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль деталізував, що компанії передали в управління Міноборони.

Учора вранці «Укрнафта» вийшла з заявою про те, що з 20.00 8 листопада роботу центрального офісу ПАТ «Укрнафта» було заблоковано озброєними людьми. Окрім цього, співробітники силових структур прийшли з обшуками на Кременчуцький НПЗ.

Довідка  enkorr

НАК «Нафтогаз України» належали 50%+1 акція «Укрнафти», ще 42% володіли компанії групи «Приват» Ігоря Коломойського і його партнерів. «Приват» здійснював операційний контроль над «Укрнафтою» з лютого 2003 р..

«Укртатнафта» володіє найбільшим НПЗ у Кременчуці. Понад 56% акцій належали структурам групи «Приват» і Олександра Ярославського, 43% акцій перебували у власності НАК «Нафтогаз України».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти