У початок

Прибуток Marathon Petroleum зріс у II кварталі через збільшення перероблення

Marathon Petroleum перевершила оцінки прибутку за ІІ квартал, оскільки більший обсяг перероблення сирої нафти й сильний сегмент середнього потоку допомогли компенсувати низьку рентабельність перероблення, що призвело до зростання акцій найбільшого нафтопереробного підприємства США майже на 6%.

Як повідомляється, станом на червень Marathon міг задовольнити до 16% загального попиту в країні на своїх 13 заводах у США, навіть якщо попит на пальне постраждав від нижчої виробничої активності й збільшення пропозиції відновлюваного палива.

За даними Управління енергетичної інформації США, в очікуванні підвищення попиту американські нафтопереробні підприємства збільшили потужність перероблення до 93,5% у ІІ кварталі порівняно з 91% рік тому.

Слабкий попит вдарив по маржі перероблення Marathon, яка становила $17,37 за барель порівняно з $22,1 за барель рік тому.

Проте щоквартальний рівень завантаження сирої нафти становить 97% порівняно з 93% торік. Це призвело до загальної пропускної здатності 3,1 млн барелів на добу (б/д) порівняно з 2,9 млн б/д рік тому.

Marathon очікує, що загальний обсяг видобутку сирої нафти становитиме 2,6 млн б/д, або 90% потужностей у ІІІ кварталі.

«Пропускна здатність нафтопереробного заводу (у ІІІ кварталі), здається, буде нижчою, ніж вуличні прогнози. Проте здатність Marathon охоплювати рентабельність і підтримувати хороші операційні показники, схоже, збережеться», — сказав Пітер Макнеллі, глобальний керівник аналітиків Third Bridge.

Головний фінансовий директор Marathon Джон Куейд зазначив, що виробництво у ІІІ кварталі було нижчим через низький попит.

«Як я вже згадував, у нас є ремонтні заходи в середніх штатах і на узбережжі Мексиканської затоки, які вплинуть на те, що ми зможемо запустити, — сказав Куейд. — Але насправді ми збираємося продовжувати оптимально використовувати наші активи, щоб задовольнити попит на ринку. Так, але ми будемо працювати економно».

Нафтопереробники планово проводять технічне обслуговування у І й ІІІ кварталах року.

Marathon приєднується до своїх конкурентів Phillips 66, Valero та HF Sinclair у публікації нижчих квартальних прибутків, але перевищує прогнозований прибуток через більшу кількість переробленої нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти