У початок

«Око за око»: Sharks допомогли знищити техніки ворога на $733 млн

Розвідувальні комплекси Shark, придбання яких профінансувала мережа АЗК ОККО, допомогли знищити ворожої техніки на 733 млн USD. Про це enkorr повідомили у прес-службі компанії.  

«Артилерійські системи, РСЗВ, зенітні ракетні комплекси, бронемашини, танки й іншу ворожу техніку загальною вартістю $733 млн уже допомогли знищити комплекси «Шарк», які силам оборони були передані мережею ОККО й фондом «Повернись живим». Як зазначають у фонді, ця сума у 2,5 раза більше, ніж усі донати, які команда акумулювала у перетворила на допомогу війську за 10 років роботи», – йдеться у прес-релізі ОККО.

Як писав раніше enkorr, восени минулого року ЗСУ було передано останню партію з 25 розвідувальних безпілотних комплексів Shark, закуплених ОККО й фондом «Повернись живим». На їхнє придбання пішло 325 млн грн, закумульованих завдяки ініціативі «Око за око», активній залученості українських водіїв (з кожного заправленого літра пального Pulls компанія відраховувала на комплекси 1 грн) і прямих донатів на рахунок фонду.

Згідно з підрахунками Сил оборони України, які працюють із розвідкомплексами Shark із проєкту «Око за око, вдалося виявити й знищити таку ворожу техніку:

  • 110 артилерійських систем різних типів,
  • 73 одиниці транспорту,
  • 35 реактивних систем залпового вогню,
  • 23 зенітні ракетні комплекси,
  • 18 бронемашин,
  • 16 танків,
  • 10 радіолокаційних станцій і систем зв’язку окупантів.

Нагадаємо, наразі триває вже третя хвиля ініціативи «Око за око», мета якої – придбати для ДШВ 10 комплексів виявлення й знищення ворога «Пульстрон» загальною вартістю 500 млн грн.

Enkorr також повідомляв, що три перших «Пульстрони», кожен з яких складається з понад 40 найменувань техніки, уже передано бригадам.

Як зазначають у мережі АЗК ОККО, долучитися до ініціативи «Око за око 3» можна, заправивши свою автівку на ОККО бензином або дизелем Pulls – з кожного літра компанія перераховує кошти на зброю, або прямим донатом на рахунок фонду.

Довідка enkorr

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group і є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні. У структурі компанії також мережа закладів харчування в дорозі, стаціонарні й мобільні лабораторії контролю якості нафтопродуктів тощо.

Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти