У початок

«Око за око 3»: ОККО планує придбати для армії 10 «Пульстронів»

Стартував 3-1 етап  ініціативи «Око за око», в рамках якого мережа АЗК ОККО й БФ «Повернись живим» планують зібрати на підсилення десантно-штурмових військ 500 млн грн. Про це enkorr повідомили у прес-службі мережі.

«Мережа ОККО і фонд «Повернись живим» планують придбати 10 бойових комплексів – «Пульстронів» – для підрозділів десантно-штурмових військ у рамках ініціативи «Око за око 3.0», яка стартувала 1 лютого», – йдеться у прес-релізі.

Як зазначають у компанії, до складу одного такого комплексу входить понад 40 одиниць зброї й техніки. Зокрема міні-«шарки» та інші розвідувальні дрони, безпілотні бомбардувальники і FPV-дрони з бойовими частинами, пікапи, рації, прилади нічного бачення.

Вартість одного «Пульстрона» становить 50 млн грн. Загальна вартість проєкту – 500 млн грн.

Склад комплексів, йдеться у прес-релізі, узгоджено з керівництвом Десантно-штурмових військ. За попередніми оцінками, кількості боєприпасів і ударних дронів в одному «Пульстроні» вистачить для виконання бойових завдань одного підрозділу упродовж півроку.

«Ми давно вже обрали для себе ключовим напрямом допомоги підсилення ЗСУ. Як відповідальний бізнес наша компанія від початку повномасштабного вторгнення вже спрямувала на допомогу війську й відновлення країни понад 1,3 млрд грн. Зокрема в межах першого етапу «Око за око» ми забезпечили артбригади й розвідбати 25 розвідкомплексами Shark, у межах другого –  акумулювали 400 млн грн на зброю для ТрО. Тепер перед нами ще амбітніша мета – 500 млн грн на комплекси виявлення й знищення ворога для 10 підрозділів ДШВ. Тому ми знову запускаємо Pulls помсти», – коментує віцепрезидент ОККО з маркетингу Василь Дмитрів.

Механіка акумулювання коштів на «Пульстрони» залишається такою ж, як і під час попередніх етапів ініціативи «Око за око»: з кожного літра пального Pulls, проданого на АЗК ОККО, компанія перераховує по 1 грн у фонд «Повернись живим». Крім того, усі охочі можуть додатково задонатити на спеціальний рахунок фонду, пояснюють у компанії.

Загалом у межах цієї ініціативи планується придбати:

  • 4 100 FPV-дронів з денними й нічними камерами і бойовою частиною;
  • 120 нічних бомбардувальників «Кажан» і R-34 з бойовою частиною;
  • 40 розвідувальних БпЛА MINI SHARK із денною і тепловізійною камерами;
  • 40 коптерів Mavic 3 More Combo і 40 коптерів Matrice 30 T з усіма необхідними комплектуючими;
  • 70 нових пікапів;
  • 70 приладів нічного бачення для водіїв;
  • 200 автомобільних і портативних радіостанцій.

«Усе майно вже законтрактовано і передаватиметься військовим в міру отримання. Очікується, що перші комплекси надійдуть на озброєння ЗСУ вже у квітні», – повідомили в ОККО.

Нагадаємо, проєкт «Око за око» — це спільна ініціатива мережі АЗК ОККО й Фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим». У рамках другого етапу «Озброїмо ТрО до зубів» було закумульовано 400 млн грн на зброю для сил тероборони. Завершився цей етап у грудні 2023-го і станом на сьогодні бригадам уже передано усю партію з 200 одиниць кулеметів, а також перші партії мінометів і гранатометів. У рамках першого етапу, який завершився у квітні 2023 року, ЗСУ передано 25 розвідувальних комплексів Shark. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти