У початок

Суд дозволив відновити видобуток газу на Сахалінському родовищі

Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив заяву ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» щодо перегляду за нововідкритими обставинами постанови, якою раніше було анульовано спецдозвіл компанії на промислову розробку вуглеводнів, повідомляє прес-служба підприємства.

Зокрема суд скасував рішення судів першої й апеляційної інстанцій, які стосувались розгляду заяви Держгеонадр про поворот виконання рішення суду у цій справі й залишив заяву Держгеонадр без розгляду у зв’язку зі значним пропуском строку на звернення.

Після виконання Держгеонадрами прийнятого сьогодні рішення суду «Укрнафтобуріння» готове невідкладно відновити видобуток на Сахалінському родовищі.

«Йдеться про природний газ, ресурс, украй необхідний для проходження наступного опалювального сезону, — зазначає голова правління «Укрнафтобуріння» Олег Мальчик. — Тому колектив компанії вітає рішення суду і готовий технологічно зробити все необхідне для швидкого відновлення видобутку — це питання енергетичної незалежності України».

Нагадаємо, в липні 2023 року Кабінет міністрів передав «Укрнафтобуріння» під управління «Укрнафти». Відтоді обсяги газу в підземних сховищах виросли в 3,2 раза — з 74,6 млн кубометрів у липні до 243,8 млн кубометрів станом на грудень 2023 року. Середньодобовий видобуток газу з 12 липня по 31 грудня зріс з 1,262 млн куб. м до 1,560 млн куб. м. Середньодобовий видобуток рідких вуглеводнів (конденсат, нафта та КГЛВ) зріс зі 124 тонн до 164 тонн.

Після передачі в управління з 12 липня до 31 грудня 2023 року компанія отримала 831 млн грн прибутку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти