У початок

Petroecuador попросила Trafigura не постачати російських нафтопродуктів в Еквадор – Bloomberg

Державна нафтокомпанія Еквадору Petroecuador попросила нафтотрейдера Trafigura Group уникати постачання в країну російських енергоресурсів.

Petroecuador «зажадала від Trafigura дотримуватися санкцій, запроваджених США і Євросоюзом проти росії», й уникати постачання російського палива, яке може підпадати під обмежувальні заходи, повідомила прес-служба компанії.

У червні Trafigura підписала контракт на постачання Petroecuador восьми партій дизельного пального, з яких чотири вже прибули в країну. У контракті немає обмежень щодо походження сировини, проте прописано, що нафтокомпанія не зможе отримати акредитив на оплату постачань у разі, якщо партія матиме російське походження або продаватиметься російською компанією, зазначає Bloomberg.

Без змоги отримання акредитива компанією угода стає ризикованішою і загрожує трейдеру збитками, якщо Petroecuador не зможе її оплатити.

Застереження щодо Trafigura було випущено через понад 12 годин після того, як трейдер 28 вересня завершив вивантаження партії переважно російського дизельного пального в еквадорському порту «Есмеральдас». Petroecuador прийняла цю партію, але повідомила Trafigura, що надалі їй потрібно дотримуватися озвучених умов, йдеться в повідомленні еквадорської компанії.

Представник Trafigura на запит Bloomberg відповів, що компанія не коментує окремих постачань і продовжить повністю дотримуватись європейських санкцій.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти