У початок

«Талібан» домовляється з рф про закупівлю бензину

«Талібан» домовляється з москвою про закупівлю Афганістаном палива в росії. Про це повідомляє «Економічна правді» з посиланням на Reuters.

У повідомленні зазначається, що перемовини перебувають на завершальній стадії.

Хабібурахман Хабіб, офіційний представник Міністерства економіки Афганістану, підтвердив, що афганська делегація перебуває в москві й завершує укладання контрактів на постачання пшениці, газу й нафти.

Джерело в канцелярії міністра торгівлі й промисловості повідомило Reuters, що «ми працюємо над текстом контракту, майже погодили бензин і бензол». Джерело сказало, що у них є план того, як будуть здійснюватися платежі, але відмовилося надати подробиці про те, чи використовуватимуться офіційні банківські канали. Активи центрального банку Афганістану заморожено, його банківському сектору перешкоджають санкції.

Reuters пише, що якщо контракт буде укладено, це буде ознакою того, що іноземні країни все активніше ведуть справи з талібами попри те, що жоден іноземний уряд, включаючи москву, офіційно не визнає керівництво «Талібану».

Крім того, це відбувається в той час, коли Штати намагаються переконати інші країни скоротити використання російської нафти.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти