У початок

Orlen Group хоче якнайшвидше досягти 6 млрд м куб. видобутку газу в Норвегії

Orlen Group веде перемовини щодо придбання нових родовищ природного газу в Норвегії і хоче якнайшвидше досягти рівня видобутку в цій країні на рівні 6 млрд м куб., повідомив Даніель Обайтек, президент правління компанії.

«Ми ведемо подальші перемовини про придбання, ми хочемо якомога швидше вийти на 6 млрд м3 власного видобутку в Норвегії», — сказав Обайтек журналістам.

«Поки що ми здійснювали в середньому два придбання в Норвегії на рік і хочемо підтримувати цей рівень», — заявив президент правління.

З його слів, Orlen Group хотіла б досягти загального рівня видобутку в 12 млрд м3 до 2030 року, що передбачено стратегією.

«Ми також хочемо створити нове джерело доходу у вигляді уловлювання й зберігання CO2, що є прибутковим бізнесом, коли квоти на викиди CO2 котируються вище від 60 євро за тонну», — резюмував Обайтек.

Orlen Group керує нафтопереробними заводами в Польщі, Чехії й Литві, роздрібною торгівлею в Центральній Європі, гірничодобувною діяльністю в Польщі, Норвегії, Канаді 1й Пакистані, а також виробництвом енергії, включаючи відновлювані джерела енергії, і розподілом природного газу. У рамках створення мультиенергетичного концерну компанія завершила придбання Energa, Grupa Lotos і PGNiG. Її консолідований дохід від продажів 2022 року сягнув 277,56 млрд злотих.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти