У початок

Норвегія значно скоротила відвантаження LPG через ремонт на родовищі

Через повну зупинку на щорічне технічне обслуговування головного експортного термінала скрапленого газу в Північному морі у Карсто в Норвегії кількість суден, які відправляються з інших регіонів у Північно-Західну Європу у вересні, досягла найвищого рівня за цей рік. Більшість суден прямує в Тернойзен і Антверпен. Про це йдеться у звіті OPIS, підготовленому для enkorr.

Згідно з даними Vortexa, станом на 13 вересня на шляху до Північно-Західної Європи на воді було приблизно 322 тис. тонн скрапленого газу, при цьому 264 тис. тонн уже доставлено. Один середньорозмірний газовоз (MGC) відплив від термінала Marcus Hook 12 вересня і має прибути в ARA у третій декаді вересня. Разом вересневі постачання можуть сягнути 586 тис. тонн.

Для порівняння, серпневий імпорт скрапленого газу досяг 532 тис. тонн, а липень – 567 тис. тонн.

Експорт скрапленого газу з Північного моря сильно постраждав через технічне обслуговування у Карсто: згідно з даними Vortexa, у вересні було завантажено або очікується завантаження лише 121 тис. тонн. Для порівняння, експорт Північного моря на носіях Handysize і вище становив 318 тис. тонн у серпні.

Згідно з даними норвезького оператора природного газу Gassco, заводи у Північному морі почнуть роботу з 20 вересня, включаючи Karsto, який поступово збільшить потужність до 73% на 1 жовтня і до 88% на 26 жовтня.

У Перській затоці США всі порти знову відкрилися після проходження урагану «Франсін». Порти «Х'юстон», «Галвестон» і «Техас-Сіті» знову відкрилися для всього руху 11 вересня, тоді як у Фріпорті операції відновилися лише 12 вересня, зазначив агент WaterFront Maritime Services.

Оскільки всі порти на узбережжі Мексиканської затоки США зараз відкриті, є лише кілька днів, щоб вантажі дісталися до Північно-Західної Європи під кінець вересня, відправляючись із Х’юстона до Флашинга дуже великими газовозами (VLGC), які йдуть до Європи понад 14 днів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти