У початок

Авансовий ПнП з продажу пального Рада голосуватиме цього тижня — нардеп

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, який очолює Данило Гетманцев, прийняв до повторного першого читання версію урядового законопроєкту №11416-д про підвищення податків.

Про це повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк у Telegram.

Цим документом серед іншого передбачається встановлення наступних щомісячних авансових внесків з податку на прибуток з АЗС (за кожну):

  • обсягом 60 тис. грн у разі реалізації двох і більше видів пального;
  • обсягом 30 тис. грн у разі реалізації винятково скрапленого газу;
  • обсягом 45 тис. грн у разі, якщо частка реалізації скрапленого газу у загальному обсязі реалізованого пального протягом місяця становить 50% і більше.

Для автозаправних станцій, які реалізують алкогольні напої та/або тютюнові вироби, щомісячна авансова сплата ПнП буде наступною:

  • 80 тис. грн у разі реалізації двох і більше видів пального;
  • 40 тис. грн у разі реалізації винятково скрапленого газу;
  • 60 тис. грн у разі, якщо частка реалізації скрапленого газу у загальному обсязі реалізованого пального протягом місяця становить 50% і більше.

Голосування за документ, зі слів нардепа, у першому читанні відбудеться вже найближчими днями.

«Оскільки до жовтня закон у цілому ухвалено не буде, то впровадження буде «заднім числом» з 1 жовтня», — вважає Железняк.

Нагадаємо, 3 вересня Верховна Рада України не змогла підтримати у першому читанні оновлений законопроєкт №11416-д, яким передбачається збільшення податків.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти