У початок

Brent торгуватиметься в діапазоні $90-100 за барель до кінця року

Ціни на нафту можуть продовжити зростання на тлі збільшення туристичної активності в Китаї й обмеження видобутку країнами ОПЕК+, вважає голова інвесткомпанії Black Gold Investors LLC Гері Росс. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Нафта Brent, ймовірно, торгуватиметься в діапазоні $90-100 за барель до кінця 2023 року, заявив Росс в інтерв'ю S&P Global Commodity Insights у Сингапурі, де проходить міжнародна конференція представників нафтової галузі (APPEC).

Обсяг внутрішніх авіаперевезень у Китаї вже становить 110% від доковідних рівнів, а міжнародні перевезення відновилися до 75% від допандемійних показників, зазначив Росс.

«Ми, ймовірно, побачимо суттєве збільшення попиту на авіаційне паливо, яке лише в Китаї становитиме близько 500 тис. барелів на добу», – сказав він.

Активність автомобільних поїздок також має позитивний вигляд, подорожі на далекі відстані відбуваються переважно на машинах з бензиновими двигунами, додав він.

«Продажі бензину в Китаї цього літа були просто приголомшливими. Люди активно їздять на автомобілях. Рівень попиту порівняно з минулим роком буде вражаючим, – зазначив Росс.

Нафтовий ринок зростає у вівторок на інформації про плани Саудівської Аравії продовжити добровільне скорочення видобутку до кінця 2023 року, Brent піднялася вище за позначку $91 за барель уперше з листопада минулого року.

Саудівська Аравія продовжить добровільне скорочення видобутку нафти на 1 млн б/д до кінця 2023 року, йдеться у повідомленні державного агентства королівства з посиланням на офіційне джерело у Міністерстві енергетики країни.

Росс вважає, що продовження обмежень видобутку країнами ОПЕК+ призведе до значного скорочення глобальних запасів нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти