У початок

Обережно – шахраї: ОККО заявляє про нову схему від імені компанії

У мережі АЗК ОККО повідомляють, що виявили шахрайську розсилку повідомлень від імені компанії, метою якої є збір персональних даних клієнтів мережі. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сторінці ОККО у Facebook.

«Ми виявили масову шахрайську розсилку повідомлень з посиланням на сайт, де розповідають про те, що у нашій мережі діють «паливні субсидії». Суть полягає у тому, що ви проходите опитник – шахраї збирають ваші персональні дані, за що вам обіцяють 5000 гривень», – повідомляють в ОККО.

Для так званої «достовірності» інформації на сайті навіть є відгуки «щасливих переможців». 

Як зазначають у мережі АЗК, ОККО не має жодного відношення до цієї «акції», і просять клієнтів пильнувати й не розголошувати своїх персональних даних.

«Нагадаємо, про всі свої офіційні активності ми завжди повідомляємо через:

  • сайт нашої компанії: https://www.okko.ua/
  • повідомлення від програми лояльності Fishka
  • підсвічуємо їх на наших офіційних сторінках у соціальних мережах», –

зазначають у прес-службі, додаючи, що потрібно уважно перевіряти адресу посилання, яке отримали, і в жодному разі не переходити за посиланням, якщо у адресі – незрозумілий набір символів.

«Якщо ви все ж перейшли за посиланням, у жодному разі не надавайте своїх персональних даних, а також не поширюйте фейкову інформацію в групах і чатах», – кажуть у компанії. 

Як уже писав enkorr, компанія ОККО вже попереджала про нові методи шахрайства, коли аферисти від імені ОККО пропонували клієнтам купити винятково гуртові партії пального.

Також раніше ОККО попереджала про появу шахрайського сайту із продажу пального, де аферисти пропонували паливні картки, талони й електронні паливні талони, зазначаючи, що вони відображатимуться у мобільних додатках відомих АЗК України, зокрема й ОККО.

Компанія ОККО також повідомляла, що не має жодного стосунку до сумнівних «акцій», які від її імені поширюють у месенджерах шахраї, й просила не вестися на схожі «пропозиції».

Enkorr писав і про те, що WOG закликає не купувати пальне через посередників, зазначаючи, що не має жодного відношення до поширення акаунтів PRIDE з уже придбаним пальним, й роз’яснюючи, що не реалізовує паливних талонів і карток через telegram-канали, групи у viber, сторінки в TikTok та інші соціальні мережі з оплатою на приватні банківські картки.

Пізніше компанія попереджала, що шахраї створили сайт-клон офіційного онлайн-магазину WOG з метою заволодіння грошима й персональними даними клієнтів. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти