В начало

ОККО попереджає про нові методи шахрайства

Аферисти від імені ОККО пропонують клієнтам купити винятково гуртові партії пального. Проте після оплати отримання закупленого ресурсу не відбувається. Про це компанія повідомляє на своєму офіційному сайті.

«Шахраї опанували нову схему – цього разу аферисти від імені ОККО пропонують клієнтам купити винятково гуртові партії пального. Проте після оплати, як повідомляють ошукані громадяни, отримання закупленого ресурсу не відбувається», – йдеться у повідомленні прс-служби.

Як зазначають в ОККО, шахраї роблять розсилки в месенджерах, де заохочують клієнтів купувати пальне за низькими цінами й надають контактну інформацію для зв’язку. Особа, яка користується вказаним телефоном, представляється працівником компанії ОККО. Після досягнення згоди клієнтові надсилають нібито офіційний рахунок для оплати.

Проте «юридична особа, яку вказано отримувачем платежу, жодним чином не співпрацює з компанією ОККО», повідомляють у мережі АЗС, додаючи, що для отримання достовірної інформації щодо офіційних дистриб’юторів пального мережі ОККО можна написати на поштову їхню скриньку, яку зазначено на сайті.

Як писав enkorr, раніше ОККО попереджала про появу шахрайського сайту із продажу пального, де аферисти пропонували паливні картки, талони й електронні паливні талони, зазначаючи, що вони відображатимуться у мобільних додатках відомих АЗК України, зокрема й ОККО.

Компанія ОККО також повідомляла, що не має жодного стосунку до сумнівних «акцій», які від її імені поширюють у месенджерах шахраї, й просила не вестися на схожі «пропозиції».

Enkorr також писав, що WOG закликає не купувати пальне через посередників, зазначаючи, що не має жодного відношення до поширення акаунтів PRIDE з уже придбаним пальним, й роз’яснюючи, що не реалізовує паливних талонів і карток через telegram-канали, групи у viber, сторінки в TikTok та інші соціальні мережі з оплатою на приватні банківські картки.

Пізніше компанія попереджала, що шахраї створили сайт-клон офіційного онлайн-магазину WOG з метою заволодіння грошима й персональними даними клієнтів. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти